Încă două persoane arestate în cazul crimei de la Micula

criminali

Judecătorii Tribunalului Satu Mare au dispus duminică, 13 martie, măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, față de două persoane care au luat parte, susțin procurorii, la uciderea bătrânei de 81 de ani din Micula. Este vorba despre Lajos Miklos Toma și Giani Lakatos. Crima a avut loc în luna septembrie 2015. La sfârșitul lunii septembrie, în același dosar, au mai fost arestați doi tineri, aceștia aflându-se și în prezent după gratii.

Vă reamintim că o femeie de 81 de ani din Micula, Ileana Nagy, a fost găsită în data de 26 septembrie, fără suflare în propria casă. Pe corpul femeii anchetatorii au descoperit urme de violență.

Trupul neînsuflețit al femeii a fost găsit de un om din sat care îi ducea zilnic pâine. Suspiciunea acestuia a fost trezită de faptul că femeia nu răspundea la apelurile verbale. După ce cu ajutorul unei vecine au intrat în casă, au găsit-o pe femeie fără suflare.

Femeia locuia singură în casă și nu avea lucruri de valoare.

În urma anchetei efectuate în toamna anului trecut, oamenii legii au identificat trei tineri. Este vorba despre Bela Lingurara (16 ani), Cristian Varga (19 ani) și un minor de 13 ani.

Tânărul de 16 ani și cel de 19 ani, au fost prezentați la data de 29 septembrie Tribunalului Satu Mare, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Al treilea criminal, un copil de 13 ani, a scăpat deoarece nu răspunde penal.

La vremea respectivă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, a declaart că bătrâna a fost desfigurată complet de către cei trei indivizi, cu un par și o coadă de mătură.

În urma loviturilor primite, Ileana Nagy a avut craniul fracturat. Bătrâna a murit în chinuri groaznice, fiind bătută până ce și-a dat ultima suflare. Anchetatorii susțin că mobilul crimei a fost jaful.

Sursa foto: Arhiva Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.