Un tânăr din Satu Mare vrea să revoluționeze munca de birou (Foto&Video)

Sergiu Andreica1

Sergiu andreica2Sergiu Andreica4

Pentru a veni în sprijinul clujenilor (și nu numai) care doresc să-și părăsească biroul și să lucreze dintr-o cafenea sau diverse localuri, un tânăr din Satu Mare, Sergiu Andreca, a venit cu o idee în premieră în România. Sătmăreanul nostru a lansat joi, 10 martie, un proiect inedit: Work In Cluj (WIC).

Tânărul a creat primul site din România care conține toate locurile publice din municipiul Cluj-Napoca cu acces la internet și în care se poate munci de pe laptop. Astfel, la doar 23 de ani, cu o idee care a devenit palpabilă și după o muncă de cercetare, Sergiu Andreca se poate mândri cu o „exclusivitate” nu doar clujeană ci chiar națională.

„În urmă cu aproximativ două luni, căutam un loc de unde pot să lucrez pentru circa trei ore. Am folosit „unchiul Google” cum spunea profesorul meu de matematică din liceu, însă ce am găsit nu îmi oferea informații relevante. Nu puteam afla dacă aici conexiunea la internet era bună sau, dacă aveam acces la o priză, lucru care era foarte important pentru mine. Am ales o locație doar din punct de vedere estetic, după cum arăta în poze. Am ajuns acolo, am lucrat aproximativ 40 de minute și în momentul în care am avut nevoie de o priză nu mică mi-a fost mirarea să aflu că aceasta era doar la bar, loc care era total nepotrivit pentru a lucra pe laptop. Fiindcă în momentul în care intrai, toată lumea vedea ce ai tu pe laptop, motiv pentru care am fost nevoit să merg într-o altă locație. Norocul meu era că eram clujean și știam o locație în zonă, însă dacă era o persoană care venea pentru prima dată în oraș, era foarte greu să găsească o alternativă. Și acela a fost și momentul în care am spus că trebuie să fac ceva ca să-i ajut pe cei aflați în aceeași situație ca mine. Și, în prima locație în care am mers după, a fost și momentul în care am și cumpărat domeniul și în care am zis că de acum mă apuc de munca efectivă”, a povestit pentru Sătmăreanul, Sergiu Andreca.

Tânărul informatician spune că în doar două zile de la lansarea site-ului sunt deja peste 3.000 de accesări, astfel că proiectul se bucură de succes. Potrivit acestuia ideea sa este extrem de utilă deoarece „dacă vrei să găsești o soluție creativă e foarte bine să ieși din rutina ta zilnică, să mergi să lucrezi într-un astfel de loc, poate să te întâlnești cu întreaga ta echipă, generați ideea, și de ce nu, vă puteți întoarce la birou”.

Sergiu Andreca spune că încă din liceu visa ca la un moment dat să facă un lucru mare, sau să aibă propria afacere.

„După ce am plecat din Satu Mare am făcut Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică și Calculatoare, lucru care m-a ajutat foarte mult când am vrut să pun această idee în aplicare, fiindcă nu aveam nevoie să angajez pe cineva să mă ajute cu toată partea de site, și am putut să fac eu singur acest lucru, fiindu-mi mult mai ușor să implementez ideea. Nu aveam nevoie să plătesc pe cineva și puteam să mă folosesc de cunoștințele dobândite”, spune tânărul din Satu Mare.

Sergiu Andreca își dorește ca pe viitor, acest proiect care începe în Cluj, să fie văzut și de truriștii din afară. „Dacă totul merge conform planului, nu doresc să mă opresc la Cluj. Mai există alte orașe frumoase, poate o soluție la nivel mondial”, ne dezvăluie Sergiu.

„Work In Cluj” exploatează potențialul HoReCa de a găzdui oameni dornici să-și schimbe mediul de lucru, care decid să ia o pauză de la veșnicul birou de lucru, sau care nu au încă unul. „Work In Cluj” face acest lucru prin furnizarea de review-uri de încredere, ranking-uri, debate-uri și recomandări care se adresează specific nevoii de a lucra. Astfel, se iau în considerare câteva aspecte importante pentru momentele când se lucrează dintr-un local (conectivitatea la wi-fi, accesul la priză, existența unei parcări etc).

Site-ul poate fi accesat la www.workincluj.com

Sergiu Andreca are 23 de ani, este originar din Satu Mare și a studiat la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.