Prima doamnă a Canadei poartă ținute vestimentare semnate de un designer român (Foto)

designer

designer2

designer3

Lucian Matis

Sophie Grégoire-Trudeau, prima doamnă a Canadei i-a impresionat pe americani prin ținutele vestimentare alese pentru vizita oficială în SUA, creații ale designer-ului român stabilit în Toronto (Canada), Lucian Matis.

Pentru cina oficială de joi (10 martie) seară, soția premierului a ales o rochie lungă fără mâneci violet, cu aplicații florale oranj, semnată de designerul canadian de origine română Lucian Matis, care i-a creat și rochia pe care o purtase mai devreme în cursul zilei.

„Ce onoare este pentru un designer ca rochia creată de el să fie purtată de prima doamnă”, a declarat Matis pentru CTV News Channel.

Designerul s-a născut la Blaj și a studiat artele plastice în Europa, înainte de a emigra în Canada, în 1999, unde a continuat studiile, participând la prestigiosul program de design vestimentar de la Ryerson University.

Din 2007, când prima sa colecție a fost prezentată la Toronto Fashion Week, brandul Lucian Matis a continuat să se dezvolte. Cel mai recent, colecția lui Lucian Matis pentru primăvara-vara lui 2016 a primit premiul pentru cea mai bună colecție la Toronto Fashion Week, acordat de Fashion Magazine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.