Sătmărean înșelat cu un inel fals de aur

inel

Un sătmărean a depus plângere la Poliție după ce a cumpărat un „inel de aur” fără nicio valoare. Omul a plătit 500 de lei pe obiectul respectiv și abia după o veerificare mai atentă și-a dat seama că a fost înșelat. Incidentul a avut loc miercuri, 9 martie, în jurul orei 11.30, pe strada Brândușa din Satu Mare.

Victima le-a povestit polițiștilor că în timp ce se afla pe strada Brândușa din Satu Mare, a fost acostat de către un bărbat de aproximativ 30-35 ani, pretextând că este turist din Italia și a rămas fără bani. Sub acest motiv, că ar avea nevoie urgentă de bani, i-a oferit spre vânzare un inel din metal galben cu suma de 500 lei. Victima a cumpărat inelul și abia după o verificare mai atentă a constatat că a fost înșelat.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune prin această metodă, poliţiştii vă recomandă:

-Să achiziționați produse doar de la agenții economici care oferă certificate de garanție pentru marfa vândută. Evitați în acest fel achiziționarea unor produse contrafăcute;

-Nu vă lăsați acostați de persoane pe stradă, iar dacă se întâmămplă, fiți sceptici față de aceștia. Nu le încredințați bani sau bijuterii, chiar dacă vă promit că vi le vor înapoia;

-Nu aveți încredere în intermediari ori comisionari neautorizați, sau în persoanele care promit câștiguri miraculoase;

-Manifestați prudență și nu oferiți stăinilor detalii despre situația dumneavoastră financiară.

Dacă suspectaţi comiterea unor fapte de genul celei de mai sus, sesizaţi imediat poliţia pentru a fi demarate verificările ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.