Pericol de explozie la Moftinu Mic

ingrasaminte

O cantitate considerabilă de îngrășăminte chimice dar și de deșeuri depozitate aiurea în curtea unei societăți comerciale din Moftinu Mic, ar fi putut declanșa în orice moment un incendiu de proporții. Potrivit polițiștilor, cantitatea de 1000 de kg de îngrășăminte și cei 162,5 litri de deșeuri și ulei industrial nu au fost protejate față de sursele de foc.

În cursul zilei de marți, 8 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au efectuat controale pe linia respectării regimului produselor de protecție a plantelor și a deșeurilor periculoase.

În urma unei astfel de verificări, la o societate din localitatea Moftinu Mic, a fost identificată cantitatea de 162,5 litri deșeuri de produse de protecție a plantelor și ulei industrial, față de care nu s-a luat măsura de eliminare totală, conform prevederilor legale.

În curtea aceleiași societăți, se afla depozitată cantitatea de 1.000 de kg îngrășăminte chimice, pentru care nu erau luate măsurile prevăzute de lege de asigurare și protejare față de orice sursă cu care dacă ar intra în contact, ar deveni inflamabile.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.