„A douăsprezecea noapte” pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor

teatru

Secția română a Teatrului de Nord prezintă duminică, 13 martie, la ora 19.00 în sala mare a Casei de Cultură, spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, în regia lui Eugen Gyemant.

Scenografia este realizată de Maria Nicola iar pregătirea muzicală de Dorin Griguță. Pentru acest spectacol este valabil abonamentul Premieră „Ștefan Mareș”. Prețul unui bilet este de 30 de lei.

„A douăsprezecea noapte este povestea încurcată a unei fete care naufragiază pe țărmul unui tărâm straniu numit Ilyria, condus de un duce pe care nu îl mai interesează nimic altceva decât dulcele abandon al unei iubiri imaginare și de o contesă care a jurat să își petreacă restul eternității în doliu perpetuu.
Pornind de la jocul erorilor sexuale construite de Shakespeare, ne propunem ca în spectacolul „A douăsprezecea noapte” să explorăm tocmai tema travesti-ului și consecințele sale în același timp comice și tragice. Ilyria pe care o vom descrie este o țară în care domnește confuzia sexuală, un fel de limb al celor care nu știu încă cu adevărat cine sunt. Ilyria este locul unde ajung cei care nu știu ce își doresc în realitate și care nu se văd pe ei înșiși așa cum sunt.
Haosul orchestrat pe parcurs se îndreaptă în final către momentul de auto-descoperire dureroasă, în care fiecare realizează cine este, ce este și ce își dorește cu adevărat”, spune regizorul Eugen Gyemant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.