Sfârșit de săptămână cu multă muzică

Straight from the Bottle

Joi, 10 martie, Maris Bațu va cânta pentru sătmăreni. Seara de folk va fi găzduită de District 15 începând cu ora 20.00.

Seria concertelor în club continuă vineri, 11 martie, cu trupa clujeană „Straight From The Bottle” care ajunge pentru prima dată la Satu Mare. Muzica lor oscilează în jurul stilurilor blues, funk, rock si jazz. Grupul este format din muzicieni cu experiență în multe alte proiecte de succes: Bogdan Mezőfi – voce, Andrei Gheo – bass, Gábor Bajusz – tobe, Bogdan Cristea – chitară.

Și pentru ca săptămâna să se termine pe ritm, duminică, 13 martie, Cserey Csaba așteaptă spectatorii la proiecția filmului de artă „Passages” al regizorului maghiar Valkó Gyula. Filmul a obținut premiul juriului la Festivalul filmului de artă de la Roma. Filmul este un manifest împotriva fricii, terorii, războiului și dictaturii, extrem de actual. În timpul proiecției, Csabcsi va susține un recital de tobe live care să ilustreze toate aceste stări.

Una dintre vocile puternice ale folkului românesc, Marius Bațu a devenit cunoscut la mijlocul anilor 70 când a înființat, împreună cu Eugen Baboi, grupul Poesis. Ani buni au cântat în cadrul Cenaclului Flacăra iar piesele lor au însoțit câteva generații de tineri.

În 1994, după o perioadă de opt ani petrecută în Germania, a revenit în ţară şi a reluat activitatea grupului Poesis, lansând în 1996 albumul „Cântec Şoptit”. În 2001 Marius Bațu este cooptat în grupul Pasărea Colibri alături de care lansează câteva albume bine primite de public iar spectacolele susținute împreună cu Ducu Bertzi, Florian Pitiș sau Mircea Baniciu fac săli pline peste tot în țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.