188 de elevi au absentat de la prima simulare a bacalaureatului

Bacalaureat

188 de elevi au absentat astăzi, 7 martie, de la proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul simulării examenului de bacalaureat. Probele pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a se desfășoară în perioada 7-10 martie, conform procedurii elaborate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Potrivit evidențelor inspectoratului Școlar județean (IȘJ) Satu Mare, din clasele a XI-a la această probă s-au înscris 2.199 de elevi din care au fost prezenți 2.117. Din cei 2.105 elevi de clasa a XII-a înscriși la proba de azi, au fost prezenți 1.999. Nu au fost semnalate incidente pe parcursul desfășurării probei scrise.

Marți, 8 martie, se va desfășura simularea probei scrise la Limba și literatura maternă, pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a sunt: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă, Matematică și Istorie. Pentru elevii claselor a XI-a nu se organizează simularea probei la alegere a profilului și specializării.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a sunt: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie și Filosofie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.