Vezi cine sunt finaliștii Eurovision România 2016

Eurovision

Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton, Florena, Dream Walkers, Vanotek feat. The Code & Georgian și Doru Todoruț feat. Irina Baianț sunt cei șase finaliști Eurovision România, aleși după semifinala ce a avut loc vineri, 4 martie, la Sala Sporturilor din Baia Mare.

Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton, Florena și Dream Walkers au fost selectați în urma votului juriului. Restul de doi finaliști au fost selectați prin televot, de public. Finala Eurovision România va avea loc duminică, 6 martie.

Juriul Eurovision România a fost alcătuit din regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul și producătorul Horia Moculescu, soliștii și producătorii muzicali Randi și Zoli Toth și contratenorul Cezar Ouatu.

În finala Selecției Naționale din 6 martie, reprezentantul României pe scena de la Stockholm, va fi ales de către public, prin televot.

Concursul cântecului european se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă.

Țara noastră va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.