Simularea Evaluării Naționale: Doar 38,08% dintre elevii sătmăreni au luat medii peste 5

elevi

38,08% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Satu Mare prezenți la Simularea Evaluării Naționale au obținut medii peste 5, potrivit datelor centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ). Din cei 2.970 de elevi, au obținut medii peste 5 doar 1.131.

Cele mai slabe rezultate au fost la Matematică. Din cei 2.950 de elevi prezenți în sălile de examinare, doar 771 au primit note peste 5, ceea ce reprezintă un procent de 26,13%.

La Limba și literatura română, doar 48,96% dintre elevii care au susținut această probă au obținut note peste 5, adică 1.444 de elevi din cei 2.949 prezenți la simulare.
Cele mai bune rezultate au fost la Limba și literatura germană, unde au luat note peste 5, un procent de 69,33% dintre elevii prezenți. La Limba și literatura maghiară, au „promovat” 55,17% dintre elevi.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.