Ședință fulger la Consiliul Local Satu Mare

sedinta

Startul ședinței extraordinare de astăzi, 4 martie a Consiliului Local a fost amânat cu aproximativ 15 minute deoarece în sală nu erau decât 15 consilieri locali. După aproximativ 10 minute și-a mai făcut apariția și consilierul Cosmin Rațiu, astfel că președintele de ședință a deschis lucrările întâlnirii de azi.
Până la urmă, la ședință au participat 16 consilieri și au absentat șapte aleși locali.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de azi au fost inițial patru puncte. La propunerea viceprimarului Radu Roca, trei proiecte de hotărâre care făceau referire la organigrama aparatului Primăriei Satu Mare au fost scoase de pe ordinea de zi. Propunerea a fost votată de toți consilierii prezenți.

Singurul proiect de hotărâre rămas pe ordinea de zi se referă la intenția preluării din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale, în domeniul public al municipiului Satu Mare a unei părți a unui imobil de pe Vulturului care aparține armatei. În acea locație municipalitatea dorește să amenajeze o bază sportivă.

Referitor la motivele care au stat la baza scoaterii de pe ordinea de zi a celor trei proiecte de hotărâre referitoare la organigramă, viceprimarul Radu Roca a declarat că „în urma discuțiilor purtate în cadrul Consiliului Local, vor fi aduse noi modificări în regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Local precum și în statutul de funcții a organigramei. Vom vedea ce va fi la următoarea ședință când vom vedea cu toții în detaliu ce cuprinde acel proiect de hotărâre”.

Referitor la același subiect, consilierul UDMR Maskulik Csaba a declarat că „au fost discuții având în vedere că există pe rol acel proces intentat de către cei doi angajați (se face referire la Horea Andreco și Veronica Rus) împotriva organigramei și acest proces va avea loc în 9 martie, am solicitat amânarea celor trei proiecte până vom avea pronunțarea de către Tribunal în ceea ce privește suspendarea sau nesuspendarea organigramei”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.