Primăria Tășnad va fi finalizată în luna mai

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Seria deplasărilor în judeţ a conducerii Instituţiei Prefectului a continuat astăzi, 4 martie. Prefectul Radu Bud şi directorul de cancelarie, Dan Zeicu s-au întâlnit cu primarii, viceprimarii şi secretarii unităţilor admnistrativ-teritoriale din Cehal, Tăşnad, Santău, Săuca, Pir şi Căuaş.

La sediul Primăriei Tăşnad, prefectul s-a întâlnit cu această ocazie şi cu o delegaţie de cetăţeni din Germania, printre care preşedintele Asociaţiei „Prieteni și susținători ai proiectelor sociale din Tășnad”, Werner Kessler şi fiul fostului consul al Germaniei în România, prezenţi la o discuţie privind oportunitatea atragerii de investitori germane în oraşul turistic. De altfel, o dată cu această întâlnire s-a stabilit un prim contact între prefect şi persoanele prezente, aceastea fiind invitate şi la o discuţie la sediul Instituţiei Prefectului.

În ceea ce priveşte noul sediu al Primăriei Tăşnad, primarul Vasile Mitraşca a menţionat că lucrările sunt în curs de finalizare, astfel încât la finele lunii mai a anului în curs s-ar putea muta în noul sediu administrativ al oraşului.

În continuare, edilul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca a prezentat câteva dintre problemele cu care se confruntă administraţia publică locală, printre care neclarificarea situaţiei privind întăbularea apartamentelor pentru care nu există decizii emise de vechile Consilii Populare, respectiv neclarificarea situaţiei terenurilor intravilane pentru care există sentinţe definitive şi care trebuie puse în aplicare, situaţia incertă a Casei de tip familial „Mihaela”, depopulată în momentul de faţă, pe care Primăria Tăşnad ar dori să o preia în administrare de la Consiliul Judeţean Satu Mare.

La finalul întâlnirii, prefectul Radu Bud a trecut în revistă noile reguli din procesul electoral al acestui an şi l-a asigurat pe primarul Vasile Mitraşca de faptul că vor colabora cu toată deschiderea, având sprijinul specialiştilor din Instituţia Prefectului la orice problemă întâmpinată la nivel local.

La Santău, discuţiile s-au purtat cu viceprimarul Sergiu Silaghi şi cu secretarul comunei, Lorena Raţ, pe tema proiectelor cu finanţare europeană aflate în curs de finalizare la nivelul comunei, despre starea drumurilor din comună, respectiv cele de legătură cu unităţile administrativ-teritoriale învecinate. Întâlniri pe teme generale precum organizarea alegerilor locale din 5 iunie 2016, aplicarea legilor fondului funciar şi implementarea unor noi proiecte cu finanţare europeană, au fost aduse în discuţie şi la celelalte întâlniri de la Primăriile Cehal, Săuca, Pir şi Căuaş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.