Orașul polonez Rzeszow, model de dezvoltare pentru municipiul Satu Mare

delegatie1

Delegatie2

delegatie3

Dorel Coica

Prezentă azi, 4 martie în Satu Mare, o delegație a orașului polonez Rzeszow s-a întâlnit cu funcționari din mai multe departamente ale Primăriei municipiului reședință de județ. Evenimentul a avut loc la Centrul Tehnologic, de Inovare și Afaceri Satu Mare. Scopul întâlnirii a fost acela de a găsi soluții pentru a dezvolta parteneriate viabile între cele două orașe.

Delegația poloneză a fost condusă de viceprimarul orașului Rzeszow, Andrzej Durkowski, care a subliniat faptul că scopul acestei întâlniri este de a găsi proiecte care vor putea fi dezvoltate în comun de cele două orașe înfrățite. De asemenea, în cursul zilei delegațiile celor două orașe vor schimba idei în vederea contunării unui plan comun de dezvoltare.

În luarea de cuvânt, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că își dorește ca orașul nostru să ia modelul de dezvoltare a localității înfrățite din Polonia, Rzeszow. Totodată, primarul a subliniat și faptul că sătmărenii doresc să învețe din experiența polonezilor în ceea ce privește accesarea fondurilor europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.