Piscine din fibra de sticla VS piscine din beton

O piscina este o investitie considerabila pentru casa ta, asa ca, indicat ar fi sa te gandesti bine inainte sa iei o decizie. Exista numeroase intrebari pe care ar trebui sa ti le pui inainte de a face achizitia, cum ar fi: care sunt costurile de instalare/intretinere a diferitelor tipuri de piscine? Ce optiuni pentru design mi se ofera? Ce durata de viata au? In ce masura se integreaza in planul casei mele?, etc. Printre cele mai populare alegeri se numara piscinele din fibra de sticla si cele din beton. Asadar, daca oscilezi intre acestea doua, iata ce trebuie sa stii:

Piscine din fibra de sticla: avantaje si dezavantaje
piscine1

Piscinele din fibra de sticla se gasesc pe piata de profil la preturi mai reduse decat cele din beton, un avantaj destul de convingator in special daca dispui de un buget fix. De asemenea, timpul de instalare a unei piscine din fibra de sticla este mai redus, iar costurile de intretinere mai mici. Cu toate acestea, un mare dezavantaj care a determinat multi cumparatori sa-si indrepte atentia catre piscinele din beton este posibilitatea limitata de design. Desi producatorii de piscine din fibra de sticla pun la dispozitie o gama variata de marimi si forme, este posibil sa nu gasesti intocmai ceea ce-ti doresti.

Concluzia: Daca iti doresti ca piscina ta sa fie gata in cateva saptamani, sa necesite servicii minime de intretinere, sa prezinte riscuri reduse de fisuri sau alte deteriorari si nu esti foarte pretentios in ceea ce priveste forma si marimea, atunci o piscina din fibra de sticla este alegerea perfecta pentru tine!

Piscine din beton: avantaje si dezavantaje
piscine2

Cei mai multi oameni opteaza pentru instalarea unei piscine din beton, in special pentru ca sunt foarte ofertante in ceea ce priveste designul. Pot fi construite in orice forma, cu dimensiuni si culori la alegere. Acesta reprezinta, poate, unul dintre cele mai mari avantaje. De asemenea, piscina poate fi construita ca parte din structura casei, ceea ce o face usor de integrat in planul cladirii daca vorbim despre o casa in curs de construire. Dezavantajele, pe de alta parte, constau in costurile de intretinere mai mari decat in cazul piscinelor din fibra de sticla, precum si eventualele costuri necesare pentru diferite reparatii.

Concluzie: Daca iti doresti o piscina cu un design exclusivist, nu te preocupa sumele de bani pe care le vei investi in posibilele deteriorari sau costurile mai ridicate pentru intretinerea unei piscine din beton, atunci aceasta este alegerea ideala pentru tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.