Peste 2.000 de elevi, consiliați de specialiștii CJRAE

Potrivit bilanțului prezentat astăzi, 3 martie de către directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Satu Mare, Sânziana Cristea, specialiștii instituției pe care o conduce, au consiliat anul trecut un număr de 2.107 elevi. Aceștia au fost evaluați în vederea orientării școlare și spre o meserie, în funcție de abilitățile fiecăruia.

La întâlnirea cu jurnaliștii au participat și președintele Consiliului Județean (CJ) Adrian Ștef, directoarea Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș, Diana Mitruț și directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, Mariana Dragoș.

Din evidențele prezentate de Sânziana Cristea reiese că anul trecut au fost organizate un număr de 97 de cursuri de educație parentală și au fost evaluați psihosomatic 627 de preșcolari în vederea înscrierii acestora la școală. De asemenea, 727 de copii au participat la ședințe de terapii logopedice.

Directoarea CJRAE Satu Mare s-a referit și la acțiunile organizate de voluntarii SNAC, la care au participat peste 2.790 de elevi și 135 de cadre didactice.

În luarea de cuvânt, directoarea Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș a subliniat faptul că anul trecut, instituția pe care o conduce a beneficiat de 3,78 milioane lei, din care o parte au venit de la Ministerul Sănătății iar altă parte din sumă a fost alocată de Consiliul Județean. În urma acestor alocări s-a reușit reabilitarea și dotarea multor secții din cadrul spitalului. În acest an, CJ a alocat 1,3 milioane lei pentru Spitalul din Negrești, sumă ce va fi folosită pentru continuarea lucrărilor de reabilitare și dotarea unor secții.

bilant1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.