Marcela Papici: Bolnavii nu sunt trimiși după pansamente

spital

În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, 3 martie, managerul Spitalului Județean Satu Mare, Marcela Papici a negat faptul că pacienții ar fi puși pe drumuri pentru a-și cumpăra pansamente sau medicamente. La conferința de presă au participat și președintele Consiliului Județean (CJ) Adrian Ștef, respectiv directorul de relații contractuale al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare, Mihaela Curta.

Managerul spitalului a explicat că sunt totuși, situații în care pacienților li se cere să cumpere anumite medicamente, dar acest lucru se întâmplă doar atunci când medicii le recomandă alte produse terapeutice decât cele care trebuie să existe în mod normal în unitatea spitalicească. Papici a spus că în data de 1 martie a fost chiar și ea martoră la un caz asemănător, în care s-a pus problema cumpărării de către un pacient de pe Secția de Cardiologie a unui medicament, Furosemid tablete, în condițiile în care spitalul are doar varianta injectabilă a produsului medical.

Pe de altă parte, Papici spune că nu crede că se poate întâmpla ca un pacient să fie trimis să-și cumpere pansamente, doar dacă sunt persoane în sistem care încearcă să saboteze conducerea spitalului.

În luarea de cuvânt, Adrian Ștef a declarat că în ultimii patru ani s-a investit mult în spitalele din județul Satu Mare. Șeful CJ a mai subliniat și faptul că mai sunt probleme în sistem dar nu acceptă niciun comportament neadecvat din partea medicilor.

„Eu cred că trebuie să şi fim înţelegători, să încercăm să şi explicăm, dar unde sunt probleme în care este ignoranţă sau delăsare, nu accept. Vă rog să-mi semnalaţi”, a declarat președintele CJ Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.