Centru pentru femeile bătute, în municipiul Satu Mare

În cel mult două luni, la Satu Mare se va deschide un centru care va adăposti femeile și copiii victime ale violenței în familie. Anunțul a fost făcut astăzi, 3 martie, în cadrul unei conferințe de presă susținută de președintele Consiliului Județean (CJ) Adrian Ștef și de Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, Mariana Dragoș.

La conferința de presă au participat și directorul Spitalului din Negrești-Oaș, Diana Mitruț și directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), Sânziana Cristea.

Potrivit statisticilor DGASPC Satu Mare, anul trecut (2015), în județul nostru au fost înregistrate peste 250 de cazuri de violență în familie, în creștere față de anul precedent.

În luarea de cuvânt, președintele CJ a subliniat faptul că în cel mult două luni se va deschide un centru destinat femeilor și copiilor victime ale violenței în familie. Pentru amenajarea spațiului care va avea cinci dormitoare, Consiliul Județean a investit aproximativ 400.000 de lei.

centru

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.