Camera copilului: 5 principii Feng Shui de amenajare

Feng Shui este o arta straveche care a prins contur in urma cu mai bine de 3000 de ani in China si care presupune o abordare a modului in care mediul in care traim influenteaza calitatea vietii. Filosofia Feng Shui ne invata cum sa ne amenajam spatiul de locuit astfel incat acesta sa creeze armonie si echilibru in viata personala.

Cum sa aplici principiile Feng Shui pentru camera copilului

Daca vrei ca cei mici sa se creasca intr-un mediu echilibrat, care sa le sprijine dezvoltarea armonioasa, poti incerca sa le amenajezi camera tinand cont de principiile Feng Shui. Chiar daca trendurile se schimba naucitor, la fel si preferintele copilului pe masura ce va creste, atmosfera creata prin Feng Shui cu siguranta va fi trainica, la fel si efectele pozitive ale acesteia. Iata ce aspecte trebuie sa ai in vedere:

  1. Aer proaspat

Stim ca este dificil sa pastrezi ordinea in camera celui mic, printre jucarii de tot felul, hainute, carti, etc. Mai ales in astfel de conditii, este important ca aerul sa fie mereu proaspat. Si pentru ca nu este suficient numai sa deschizi ferestrele, poti opta pentru plante de apartament care sa reimprospateze aerul. De asemenea, poti alege si uleiuri sau esente aromatice care nu doar ca vor parfuma placut incaperea, dar pot avea efecte calmante atunci cand copilul este agitat. De exemplu, uleiul de musetel sau lavanda va ameliora starile de agitatie sau nervozitate, iar uleiul de menta sau eucalipt ii va stimula nivelul de energie.

  1. Ordine

Dezordinea genereaza energie negativa, care nu este de dorit mai ales in camera celui mic. Obiectele trebuie sa fie cat mai organizate. Poti apela la diferite solutii pentru depozitare, cum ar fi cosuri, cutii sau diferite rafturi. De asemenea, foarte important este sa implici copilul in activitatile de organizare.

  1. Cromatica

cameracopilului1

Cromatica este un alt aspect important in Feng Shui, care poate influenta energia din incaperi. Cel mai bine ar fi sa alegi nuante pastelate, de galben, portocaliu, bej, care vor stimula increderea de sine a copilului. Culorile stridente sunt de evitat, mai ales pentru pereti, deoarece ar putea sa tulbure somnul celui mic sau sa-i induca stari de agitatie.

  1. Mobilierul

Partea superioara a patului ar trebui sa fie langa un perete, iar cea inferioara indreptata spre usa. Astfel copilul va avea un somn netulburat si odihnitor. De asemenea, evita ca patul sa fie pozitionat in proximitatea ferestrelor. Totodata, nu sunt indicate paturile suprapuse.

Biroul sau masa de lucru nu trebuie sa fie indreptate spre perete, ci spre camera astfel incat sa permita copilului o privire de ansamblu asupra incaperii. In ceea ce priveste diferite elemente pentru decor, opteaza pentru cele inspirate din natura (peisaje, animale, etc).

  1. Oglinzile

cameracopilului2

Daca cel mic nu sta foarte bine la capitolul incredere de sine, ai putea incerca trucul cu oglinda. Alege o oglinda de dimensiuni mari, pozitionata la inaltimea lui. Daca oglinda este amplasata la un nivel mai inalt, copilul va avea sentimentul ca nu o poate ajunge, iar acest lucru va avea efectul invers.

Daca iti doresti sa amenajezi un spatiu in care copilul tau sa se dezvolte plin de incredere si armonie, aplica regulile Feng Shui! De asemenea, pentru mai multe sfaturi utile si informatii despre amenajare si nu numai, acceseaza tgg.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.