Festivalul Folcloric „Rozmarin în colţu’ mesii”, la cea de-a III-a ediție

Consiliul Judeţean Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale și Primăria comunei Medieşu Aurit, organizează în data de 6 martie, cea de-a III-a ediţie a Festivalului concurs interjudeţean de folclor pentru solişti vocali şi instrumentişti „Rozmarin în colţu’ mesii”.

Concursul îşi propune valorificarea, popularizarea cântecului şi portului popular românesc autentic, descoperirea de noi talente în interpretarea cântecului popular românesc, readucerea costumului popular la valoarea sa adevărată.

Comuna Medieșu Aurit, vechi centru istoric și cultural al Sătmarului, este așezată pe malul drept al Someșului. Aflat la confluența dintre cele două mari zone folclorice ale județului, Oașul, respectiv Codrul, Medieșul a fost în permanență, un spațiu privilegiat în care s-au păstrat tradițiile și cântecele populare.

Unul dintre aceste frumoase cântece se regăsește în repertoriul marelui artist Nicolae Sabău care a cules melodia „Rozmarin în colțu’ mesii” din localitatea Medieșu Aurit, în cinstea căruia se organizează acest festival.

invitatia Rozmarin 2016 versiunea finala 1 buc

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.