Elevi și profesori de la Liceul German, în vizită la o școală din Atena

Liceul German1

Liceul German2

Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” este implicat în proiectul Erasmus + „International High 5 Career Portfolio”, care se desfășoară de-a lungul a doi ani, 2014-2016 și la activitățile căruia participă elevi și profesori din șase țări: Turcia, Lituania, Polonia, România, Grecia și Italia.

Proiectul este unul foarte vast, cuprinde o varietate foarte largă de activități prin care își propune să realizeze orientarea în carieră a unui număr mare de elevi din școlile partenere, în cadrul liceului sătmărean fiind cuprins un număr de 120 de elevi.

În perioada 21-27 februarie șapte elevi și patru profesori de la Liceul Teoretic German au participat la activitățile de proiect desfășurate în școala parteneră din Atena, Grecia.

Programul săptămânii de mobilitate a fost unul bogat în activități. Dintre aceste activități amintim: vizitarea unei școli vocaționale unde elevii au participat la work-shop-uri de dans tradițional grecesc, de prim-ajutor precum și la prezentarea unei expoziții tehnice, excursii tematice la fabrica de medicamente Vianex, Centrul Cultural și Tehnic Lavrion și First University of Greece.

Elevii au pregătit prezentări despre România, despre oportunitățile de angajare din zona de Nord-Vest, despre accesul la educația terțiară, precum și materiale referitoare la piața muncii din România și din Europa. De asemenea, elevii au participat la activități nonformale, jocuri și tradiții, dansuri tradiționale specifice fiecărei țări.

În perioada mai sus menționată elevii au avut oportunitatea de a cunoaște nemijlocit cultura și obiceiurile din cadrul familiilor grecești. Elevii și profesorii români au vizitat Acropolis-ul și atracțiile turistice ale Atenei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.