Modernizarea Aeroportului Satu Mare se va finaliza în luna iunie

Numărul pasagerilor a crescut de la 12.644 de persoane în 2014, la 17.212 anul trecut, reiese din bilanțul prezentat de către directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete, în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, 1 martie. La întâlnirea cu jurnaliștii a participat și președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef.

Potrivit materialului prezentat, în 2015 s-a înregistrat o creștere a numărului curselor charter dar și a numărului de pasageri raportat la acest segment.

Totodată, în intervalul 11-15 aprilie 2015, o delegație din partea Aeroportului Satu Mare a participat în Scoția, la Routes Europe 2015, cel mai mare forum Aviatic European. În cadrul evenimentului, reprezentanţii Aeroportului Satu Mare au purtat discuții cu mai mulți operatori aerieni, printre care: Lufthansa, Pegasus, Vueling, Air Berlin, Wizz Air, în vederea dezvoltării unor colaborări.

Fechete spune că încă nu se știe dacă vor fi introduse noi curse, însă discuțiile vor fi reluate după finalizarea lucrărilor de la aeroport. Referitor la proiectul de modernizare, Adrian Ștef a sublinita faptul că acestea vor fi finalizate până în luna iunie al acestui an.

Potrivit proiectului se are în vedere reabilitarea în întregime a pistei de aterizare/decolare, prin refacerea dalelor din beton deteriorate. De asemenea, se vor reface suprafeţele de beton ale căii de rulare şi platforma de îmbarcare; se va moderniza sistemul de balizaj; se va reface sistemul de canalizare pluvială şi drenaje.

În urma lucrărilor de extindere a Aeroportului Satu Mare, capacităţii de operare al acestuia va ajunge la 200 de pasageri/oră de vârf/flux/sosiri/plecări. De asemenea, aeroportul va dispune de un sistem performant de securitate şi procesare a bagajelor, un design modern şi servicii aduse la standarde europene.

La sfârșitul anului trecut, proiectul de modernizare era realizat în proporţie de aproximativ 53%.

Aeroport

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.