Kaufland se pregătește de construirea celui de-al doilea magazin la Satu Mare

Kaufland

Circulatie1

În ședința de astăzi, 1 martie, membri Comisiei de Siguranța Circulației din cadrul Primariei municipiului Satu Mare avizat în mod favorabil construirea unui sens giratoriu pe B-dul Henri Coandă, necesar pentru începerea lucrărilor la cel de-al doilea magazin Kaufland din oraș. Acesta va fi construit pe terenul fostei „fabrici de scaune” și va avea intrări atât de pe strada Corvinilor cât și de pe B-dul Henri Coandă.

Proiectul prevede două etape pentru construirea magazinului Kaufland și a galeriilor comerciale. Astfel, în prima etapă se va construi magazin Kaufland cu accesul din B-dul Henri Coandă și accesul secundar din strada Corvinilor. În etapa a doua se va trece la construirea unor galerii comerciale cu acces din strada Corvinilor. Comisia de Siguranța Circulației a acordat astăzi aviz favorabil pentru construirea unui sens giratoriu pe B-dul Henri Coandă.

Potrivit planului urbanistic, pe fosta platformă industrială unde în trecut era „fabrica de scaune” în prima etapă se va construi un corp de clădire și vor fi amenajate un număr de 176 de locuri de parcare. La acestea se vor mai adăuga ulterior alte 144 de locuri de parcare. Conform planului urbanistic, suprafața clădirii Kaufland va fi de 4.365 de metri pătrați.

De asemenea, în etapa a doua a lucrărilor, preconizată pentru anul viitor, se dorește construirea unei galerii comerciale, care ar urma să găzduiască outlet-uri ale unor brand-uri internaționale precum New Yorker sau Decathlon.

De asemenea, Comisia de Siguranța Circulației a avizat favorabil și solicitarea SC Autonova SA pentru „Reabilitare și refuncționalizare spații de producție și spațiu administrativ – Amenajare acces de pe str. Energiei”.