Virgil Enătescu: „Condițiile precare de trai duc la infecții grave cu E. Coli”

Potrivit acad. dr. Virgil Enătescu, condițiile precare de trai sunt răspunzătoare pentru infecțiile cu E. (Escherichia) Coli. Potrivit acestuia, lipsa sistemelor de canalizare în anumite zone rurale dar și amplasarea latrinelor în apropierea surselor de apă, sunt principalele cauze care duc la propagarea acestor infecții.

Virgil Enătescu și-a exprimat poziția cu privire la această problemă în cadrul ședinței de astăzi, 29 februarie a Consiliului Județean (CJ) Satu Mare.

„Când eram medic de ţară, aveam obligaţia să verific dacă WC-urile sunt săpate la cel puţin 50 de metri de sursa de apă, de fântână, nu mai aproape şi, dacă se poate, nu în amonte, ci în aval. Coli patogen nu se poate lua decât din fecale, de acolo ajunge în apa freatică şi de acolo ajunge în fântâni”, spune academicianul sătmărean.

Enătescu îndeamnă primarii să susțină proiectele de extindere a sistemelor de canalizare în mediul rural. Potrivit acestuia, cel mai grav este că nici școlile din mediul rural nu au sisteme de canalizare, ceea ce reprezintă un real pericol pentru copiii care învață în acele instituții.

Virgil Enatescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.