Muzica elementrelor chimice din Tabelul lui Mendeleev (Video)

tabel

Un inginer, Asegun Henry, a „convertit” fiecare element din Tabelul periodic al lui Mendeleev în muzică. Înregistrarea atașată acestui articol vă dă posibilitatea să ascultați sunetul siliciului cristalin.

Henry spune că această inovaţie va fi un instrument interesant pentru a explica tabelul periodic, dar şi pentru a oferi oamenilor o anumită idee despre faptul că întregul Univers emite sunete, care însă nu se aud.

„Trebuie să încetinim vibraţiile atomilor, astfel încât să le putem auzi. Ei au viteze prea mari, iar frecvenţele sunt prea ridicate”, explică Henry.

Această tehnică a fost utilizată într-un proiect de la CERN, numit LHCSound, pentru a analiza datele de coliziune dintre particule, ceea ce a permis fizicienilor să detecteze cu urechea particulele subatomice.

Henry a publicat lucrarea sa sonică în Revista de Fizică Aplicată şi a solicitat acordarea de surse pentru a transforma catalogul său într-o aplicaţie, astfel că toţi doritorii să poată auzi „amprentele” muzicale ale elementelor din tabelul lui Mendeleev, dar şi să poată crea propriile sunete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.