Școala Brâncoveanu – Școală a Siguranței Tedi

foto 1

????
????

Proiectul naţional Şcoala Siguranţei Tedi, adresat elevilor de clasa a I-a, continuă în şcolile din judeţ. Poliţiştii susţin în această perioadă diverse activităţi educative vizând siguranţa copiilor, în toate cele 14 şcoli care s-au înscris în proiect.

Astfel, miercuri, 24 februarie, a fost rândul copiilor de la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” să îşi dezvolte cunoştinţele necesare pentru a avea mai multă siguranţă pe stradă, dar şi acasă. În cadrul celor trei întâlniri susţinute de inspectorul principal de poliţie Felicia Hrihorişan, ofiţer sociolog în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, au fost abordate subiecte legate de siguranţa personală, utilizarea corectă a internetului şi comportamentul adecvat în trafic, cunoştinţe absolut necesare pentru ca cei mici să nu devină victime.

Întâlnirile au constituit un bun prilej pentru copii de a rememora şi a împărtăşi cu colegii principalele reguli pe care le-au învăţat în familie legate de siguranţă.

Semnificaţia semnelor rutiere şi a marcajelor a fost, de asemenea, subiectul unor discuţii foarte intense, urmând ca apoi, copiii să urmărească imagini cu prezentarea unor situaţii concrete pe care le pot întâlni în trafic. Materialele PPT şi video prezentate i-au ajutat pe şcolari să înţeleagă mai bine importanţa respectării regulilor de circulaţie, cu atât mai mult cu cât acum se află la vârsta la care mulţi dintre ei încep să fie pietoni independenţi.

Pietoni, pasageri sau biciclişti, elevii au realizat că au o responsabilitate în trafic, în primul rând aceasta fiind legată de protejarea vieţii şi sănătăţii lor.

Organizarea acestor întâlniri, la care au participat 84 de copii, a fost posibilă prin implicarea activă a învăţătoarelor Livia Crăsnean, Raluca Groza şi Silvia Lucaciu.

În perioada următoare activităţi similare vor fi desfăşurate de poliţişti la şcolile din Racşa şi Livada, şcoli înscrise, de asemenea, în proiectul Şcoala Siguranţei Tedi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.