Ploile au alertat autoritățile sătmărene

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

În sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, astăzi, 26 februarie, de la ora 09.00 s-a desfăşurat şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare.

În cadrul acestei şedinţe s-a reactualizat componenţa CJSU Satu Mare şi a grupurilor de suport tehnic pentru managementul situaţiilor de urgenţă, pe tipuri de risc, respectiv s-au stabilit măsurile cu caracter organizatoric pentru comitetele locale pentru situaţii de urgenţe privind intervenţia în situaţia producerii unor inundaţii în lunile februarie, martie şi aprilie.

Motivul principal al convocării şedinţei extraordinare a fost adoptarea Hotărârii Nr. 2 din 26.02.2016 privind înlăturarea efectelor produse de revărsări din ape interne cu staţiile de pompare de desecare din administrarea ANIF Satu Mare. Concret,în baza acestei hotărâri, la nevoie şi în caz de necesitate se pornesc staţiile de pompare de desecare de la Moftin, Berveni, Domăneşti, Căpleni, Moftin, Terebeşti, Ghilvaci, Bercu, Botiz, Mesteacăn, Porumbeşti, Drăguşeni, Micula, Cer, Gherţa şi Turulung.

În perioada 17-24 februarie 2016 judeţul Satu Mare s-a confruntat cu precipitaţii care s-au cumulat şi au umplut reţeaua de canale de desecare din administrarea ANIF Satu Mare.

Prin umplerea excesivă cu apă a reţelei de canale există pericolul iminent de revărsări ale apei peste terenurile agricole, cu producerea unor pagube semnificative culturilor agricole şi implicit afectarea unor obiective sociale. Ca urmare a acestei situații este necesară pomparea apei suplimentare în râurile adiacente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.