Pensionarii cer facilități pe autobuze și la intrarea în ștrand

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas, directorul de cancelarie, dr. Dan Zeicu și alți reprezentanți ai Instituției Prefectului au participat astăzi, 26 februarie, de la ora 10.00 la şedinţa lunară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

În prima parte a şedinței s-a prezentat modul de rezolvare a problemelor ridicate la întâlnirea din luna ianuarie, reprezentantul Primăriei municipiului Satu Mare transmițând răspunsurile instituției, după care cei înscrişi la cuvânt au prezentat solicitările lor. Preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Satu Mare, Lucian Marişca a vorbit despre necesitatea instalării unui obelisc în fața sediului CARP și amenajarea accesului persoanelor cu handicap în sediul CARP, respectiv despre solicitarea adresată Primăriei Satu Mare privind scutirea de la plata impozitului pe clădiri pentru asociaţia pe care o reprezintă.

La rândul său, preşedintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice din Satu Mare, Mircea Marian a readus în discuţie probleme mai vechi, soluţionate parţial, cum ar fi acordarea de gratuități pentru toți pensionarii pe mijloacele de transport în comun în municipiul Satu Mare şi acordarea de facilități persoanelor vârstnice la accesul în ștrandurile din Satu Mare, în perspectiva apropierii sezonului cald.

La fiecare punct de pe ordinea de zi, prefectul Radu Bud a oferit un răspuns prin care le-a sugerat pensionarilor, în funcţie de solicitare, care ar fi soluţia de rezolvare a problemelor.

Preşedintelui CARP Satu Mare, Lucian Marişca i s-a sugerat să ceară o întrevedere cu membrii Comisiei de Buget din cadrul Consiliului Local al municipiului Satu Mare, în cadrul căreia să motiveze solicitarea de scutire de la plata impozitului pe clădire.

Cu privire la solicitările președintelui Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice din Satu Mare, Mircea Marian, prefectul Radu Bud s-a arătat deschis să medieze, în ședința din luna martie a anului curent, o discuție între membrii Comitetului Consultativ și reprezentantul societății care a concesionat ștrandul sătmărean, în vederea acordării de reduceri pentru accesul în zona de agrement, cel puțin în timpul săptămânii.

În încheierea ședinței, reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a arătat optimist în ceea ce privește colaborarea sa cu membrii acestei Comisii. „Vin cu plăcere, este o onoare să mă întâlnesc cu dumneavoastră. Vă asigur de toată deschiderea mea, de un sprijin real în vedere rezolvării problemelor pe care le sesizați în cadrul acestor întâlniri” a declarat prefectul Radu Bud.

2 Comentarii la "Pensionarii cer facilități pe autobuze și la intrarea în ștrand"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.