Fermierii pot depune cererile unice de plată începând cu 1 martie

apia

Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare desfăşoară în perioada 23 februarie-10 iunie, campania de informare privind primirea cererilor unice de plată. Primirea cererilor se va derula în perioada 1 martie – 16 mai 2016 fără penalități, respectiv 17 mai – 10 iunie cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Sloganul campaniei din acest an este „Fii fermier activ, depune cererea unică şi poţi obţine sprijin financiar”.

Obiectivul general al campaniei îl reprezintă informarea fermierilor cu privire la fondurile destinate schemelor/măsurilor de plată în anul 2016, precum şi la modalitatea de accesare a acestora.

Se va pune accent și pe informarea eficientă a fermierilor cu privire la modul de utilizare a aplicaţiei de identificare a parcelelor agricole – IPA Online, prin care beneficiarii îşi pot vizualiza, propriile parcele digitizate în campania anterioară şi îşi pot digitiza și măsura cu exactitate parcelele prin identificare pe ortofotoplanurile disponibile în baza de date (LPIS) a APIA.

Pe durata campaniei, centrele judeţene şi locale ale APIA vor organiza sesiuni de informare şi instruire a fermierilor şi respectiv a administraţiei agricole din primării, cu privire la perioada de depunere a cererilor unice de plată în anul 2016, modalitatea de completare a acestora, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum şi la pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor/schemelor de plată. În cadrul sesiunilor de instruire se va acorda o atenţie deosebită procedurii de completare electronică a declaraţiei de suprafaţă, de identificare a parcelelor agricole utilizate, respectiv de digitizare corectă a acestora, utilizând aplicația IPA Online. De asemenea, se va pune accent pe obligativitatea agricultorilor de a respecta normele de ecocondiţionalitate pe toate suprafeţele agricole utilizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.