Bărbat din Satu Mare reținut pentru evaziune fiscală

evaziune

Peste 4.000 de litri de alcool, două instalaţii de prelucrare a alcoolului și 12.000 de lei au fost ridicați de polițiștii din Brașov, în urma a 20 de percheziții efectuate joi, 25 februarie, în patru județe, printre care și Satu Mare. Doi administratori de firme, dintre care și unul din Satu Mare, un bărbat de 47 de ani, au fost reținuți în urma audierilor.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov au efectuat joi, 20 de percheziții și cinci verificări la firme, în județele Brașov, Satu Mare, Vrancea și Vâlcea.

În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat 4.050 de litri de alcool, două instalaţii de prelucrare a alcoolului şi 12.000 de lei.

Polițiștii au pus în executare șase mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2014-2016, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale din județele Braşov, Satu Mare, Vrancea şi Vâlcea, ar fi efectuat operaţiuni comerciale având ca obiect livrarea și achiziţia de băuturi spirtoase, fără să evidenţieze în contabilitate veniturile realizate.

În urma audierilor, doi dintre administratori,un bărbat de 47 de ani, din județul Satu Mare și un bărbat, de 47 de ani, din județul Brașov, au fost reținuți sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și deținere în afara antrepozitului fiscal, respectiv comercializarea pe teritoriul României, a produselor accizabile supuse marcării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.