AEP: 32.477 de cereri pentru Corpul experților electorali

alegeri

Potrivit Autorității Electorale Permanente (AEP) până miercuri, 24 februarie au fost înregistrate la nivel național 32.477 de cereri din partea persoanelor care doresc să facă parte din Corpul experților electorali. Din rândul acestora vor fi desemnați președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora.

Pentru cele 18.597 de secții de votare existente este nevoie de 37.194 de experți electorali, iar în acest moment 4.717 locuri sunt neacoperite. În 1.729 de localități nu este îndeplinit necesarul de experți electorali. Astfel, 614 localități figurează cu zero cereri înregistrate pentru această funcție.

Printre județele cu cele mai multe localități care înregistrează deficit de experți electorali se numără Bihor (86 de localități), Teleorman (68 de localități), Dâmbovița (67 de localități), Vaslui (64 de localități) și Olt (60 de localități).

Pentru activitatea în cadrul birourilor electorale ale secțiilor de votare, președinții acestora și locțiitorii lor primesc o indemnizație stabilită în condițiile legii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.