Municipiul Satu Mare riscă să piardă 2 milioane de euro

proiecte europene

După ce consilierii UDMR și PNL au votat scoaterea de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 25 februarie, a proiectelor de hotărâre privind organigrama, statul de funcții și planul de ocupare a unor funcții publice din cadrul aparatului de specialitate a Primăriei Satu Mare, municipalitatea riscă să piardă suma de 2 milioane de euro.

Este vorba despre personalul care ar trebui angajat la Casa Meșteșugarilor (fostul Cinema „Popular”) și la Centrul Tehnologic de Inovare și de Afaceri. Cele două proiecte au fost finalizate din bani europeni, și potrivit executivului Primăriei Satu Mare ar trebui să funcționeze până la data de 15 martie. Însă, pentru asta, la cele două obiective trebuie să se facă angajări.

Invocând un proces al cărui protagoniști sunt Horea Anderco și Veronica Pop, foști angajați ai Primăriei, consilierii PNL și UDMR au propus, iar ulterior au votat în bloc pentru scoaterea acestor proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi.

„Vreau să vă spun că dacă aceste proiecte de hotărâre nu vor fi votate, riscăm să dăm înapoi toată suma primită pentru realizarea celor două obiective. Este vorba de suma de 2 milioane de euro, din care 800.000 pentru Centrul Tehnologic iar restul de 1,2 milioane euro pentru Casa Meșteșugarilor”, a declarat primarul Dorel Coica.

Întrebați cu privire la acest aspect, atât secretarul municipiului Satu Mare, Mariana Suciu, cât și Mihaela Racolța de la Serviciul Juridic au declarat că aceste proiecte de hotărâre pot fi votate, deoarece procesul la care se face referire „nu afectează în niciun fel situația, și încă nu există o sentință definitivă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.