Casting pentru dansatori și instrumentiști

dansuri

Unul din obiectivele pentru 2016 al conducerii Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Satu Mare este înființarea unui ansamblu folcloric reprezentativ pentru județul nostru. În acest sens, în scurt timp se va organiza și casting pentru dansatori și instrumentiști.

Anunțul a fost făcut de către directorul Centrului de Creație, Robert Laszlo, în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, 25 februarie. La întâlnirea cu presa au mai participat și președintele Consiliului Județean Satu Mare Adrian Ștef, respectiv directorul artistic al CJCPCT, Petrică Mureșan dar și conducerea Școlii de Arte.

„Anul trecut am realizat o serie de costume populare din Țara Codrului, Țara Oașului, ungurești și șvăbești. Am considerat ca ansamblul oficial al județului Satu Mare trebuie să reprezinte toate zonele etnofolclorice a județului Satu Mare”, a declarat Robert Laszlo.

În luarea de cuvânt, șeful CJ a subliniat faptul că „avem această datorie față de cultura sătmăreană pentru că sunt foarte multe județe care au astfel de ansambluri iar noi, Satu Mare, nu avem. Vom înființa acest ansamblu și, în primă fază, vom merge pe varianta unor colaborări și vom încerca anul viitor să punem aceste posturi pe organigramă pentru înființarea unui ansamblu profesionist”.

Potrivit celor declarate de Petrică Mureșan, cei care se vor prezenta la acest casting nu este nevoie să aibă studii în domeniu.

Din ansamblu vor face parte 12 perechi de dansatori din Țara Codrului, tot 12 din Țara Oașului și câte șase perechi pentru dansurile maghiare și șvăbești.

Cei care doresc să facă parte din acest ansamblu sunt așteptați să se înscrie la casting la sediul Centrului de Creație de pe strada Mihai Viteazul nr. 32.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.