Românca Viviana Grădinaru, printre laureații unui premiu acordat de conducerea SUA

Viviana Gradinaru

Viviana Grădinaru, cercetător principal la California Institute for Technology, se numără printre câștigătorii din acest an ai „Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers”, cea mai înaltă distincție acordată de conducerea SUA tinerilor specialiști în domeniul cercetării științifice și tehnologice. Înmânarea premiilor va avea loc în cadrul unei ceremonii organizate la Washington în primăvara acestui an.

Tânăra cercetătoare din România este absolventă a Facultății de Fizică și are un doctorat la Universitatea Stanford din SUA. În prezent, Viviana Grădinaru este profesor asistent la California Institute for Technology.

Grădinaru a devenit celebră prin obținerea unor șoareci cu piele și organe complet transparente. Astfel, se deschide calea pentru posibilitatea unui diagnostic clinic mai precis și pentru o mai bună monitorizare a bolilor.

Premiile „Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers” au fost instituite în 1996, de președintele de atunci al SUA, Bill Clinton, câștigătorii fiind recompensați pentru cercetările lor științifice inovative, precum și pentru angajamentul lor în beneficiul comunității.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.