Muzeul Județean Satu Mare, la ora bilanțului

Felician Pop

În cursul anului trecut (2015), Muzeul Județean Satu Mare a încasat venituri în valoare de 466.580 de lei, iar obiectele expuse au fost vizitate de un număr de 79.305 persoane, reiese din bilanțul prezentat astăzi, 24 februarie, de directorul instituției, Felician Pop.

În cadrul conferinței de presă, Felician Pop a vorbit despre proiectele de cercetare internațională în care este implicată și instituția pe care o conduce. Este vorba despre proiecte realizate în colaborare cu Universitatea din Koln, Universitatea din Londra, cea din Ujgorod și cu Muzeul Arhitecturii și civilizației tradiționale din Ujgorod.

Dintre obiectivele realizate anul trecut amintim expozițiile „Egiptul faraonilor” și „De la fir la costum”. De asemenea, au fost realizate o serie de săpături arheologice la situl de la Halmeu; necropola eneolitică de al Urziceni dar și la situl de la Tășnad.

Pentru anul în curs, conducerea muzeului își propune: finalizarea lucrărilor de modernizare la Muzeul de Artă; reabilitarea clădirii Muzeului de Istorie; reabilitarea Atelierului Memorial „Aurel Popp”; Atelierului „Paul Erdos”; achiziționarea unui teren de 4 hectare la Medieșu Aurit în scopul extinderii parcului arheologic de la cuptoarele dacice; construirea bisericii de lemn din Soconzel; realizarea machetei Cetății medievale a Sătmarului; punerea în valoare a cetăților „ascunse” de la Boinești, Tămășeni, Gherța, Crucișor și reluarea colaborării cu instituții muzeale de prestigiu din țară și străinătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.