Biblioteca Județeană și-a crescut veniturile în 2015

Biblioteca1

În cursul anului trecut, Biblioteca Județeană Satu Mare a realizat venituri în valoare de 10.392,20 lei, sumă ce provine din taxele de eliberare a permiselor dar și a încasării penalităților de întârziere la restituirea cărților împrumutate. Veniturile instituției aproape că s-au dublat față de 2014, când a fost înregistrată suma de 5.952,1 lei.

În cadrul bilanțului prezentat astăzi, 24 februarie la care au participat președintele Consiliului Județean Adrian Ștef și directorul adjunct al Bibliotecii Județene, Paula Horotan, s-a făcut referire și la obiectivele realizate în cursul anului trecut. Aici amintim: reorganizarea și inventarierea colecțiilor și a spațiului destinat activităților cu publicul la Filiala nr. 1; achiziționarea unui nou autoturism; cumpărarea de rafturi metalice modulare; creșterea vizibilității Bibliotecii Județene în comunitate și atragerea de noi membri prin organizarea de activități culturale, educative, de informare și campanii de promovare.

Pentru anul în curs, conducerea instituției își propune: diversificarea serviciilor oferite utilizatorilor; stimularea interesului pentru valorile culturale locale; continuarea procesului de reformare a sistemului județean de biblioteci publice și stimularea dialogului multicultural.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.