Noii prefecți s-au prezentat în cadrul unei videoconferințe

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

În cadrul unei videoconferințe organizate astăzi, 23 februarie, de la ora 09.00 la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu toate Instituțiile Prefectului din țară, s-au prezentat noii prefecți, printre care și Radu Bud.

Ministrul Petre Tobă i-a felicitat personal pe cei învestiți în noua funcție, le-a dorit succes și i-a asigurat de sprijinul din partea conducerii MAI. După prezentarea noilor prefecți, în cadrul videoconferinței s-a discutat despre pachetul de hotărâri de Guvern adoptat în ședința de Guvern din data de 11 februarie privind pregătirea și organizarea alegerilor locale din data de 5 iunie 2016, despre rolul prefecților în organizarea procesului electoral, colaborarea extrem de importantă între prefect și subprefect pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a alegerilor.

În cadrul videoconferinței au mai fost prezentate măsurile privind acoperirea deficitului de personal din structurile MAI. La finalul videoconferinței, prefectul Radu Bud a declarat că luni, 22 februarie 2016, a discutat deja cu șefii serviciilor din cadrul instituției pe care o conduce, primele aspecte cu privire la calendarul și termenele referitoare la organizarea procesului electoral.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a întâlnit luni, 22 februarie, cu reprezentanții regionali și județeni ai Autorității Electorale Permanente (AEP). Prefectul a apreciat că o dată cu preluarea unor atribuții de către AEP se va elimina orice suspiciune de subiectivism în privința desemnării președinților secțiilor de votare, iar funcționalitatea aplicației online care va semnala în timp util orice comitere a infracțiunii este o măsură certă de combatere a votului multiplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.