Ateliere creative la Biblioteca Județeană Satu Mare

Ateliere_creative

Ecologistii creativi

Biblioteca Județeană Satu Mare, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean, în parteneriat cu Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș”, organizează în perioda următoare două ateliere creative.

Primul dintre aceastea, „Iată ce pot face mințile istețe și mâinile dibace”, se va derula joi, 26 februarie, cu începere de la ora 10.00, în Sala multimedia, avându-i ca participanți pe elevii clasei a XII-a C, îndrumați de prof. Alina Horincar, urmând ca lucrările atelierului să fie reluate în perioada 18-22 aprilie, ca activitate distinctă organizată în cadrul Programului Național „Școala altfel. Să știi mai multe, să fii mai bun”.

Prima activitate din cadrul celui de-al doilea atelier, „Ecologiștii creativi”, se va derula luni, 29 februarie, de la ora 10.00, în Sala multimedia, cu participarea elevilor din clasa a XI-a E, îndrumați de prof. Olimpia State. Alte activități din cadrul acestui atelier au fost programate pentru lunile mai și noiembrie ale anului în curs.

Pe parcursul derulării atelierilor creative, participanții vor realiza picturi pe diferite suporturi (sticle, pahare, cutii de diferite forme și mărimi), rezultând adevărate obiecte de artă, iar materialele reciclabile din plastic, hârtie și carton vor căpăta forme de mărțișoare, flori, rame foto, etc.

Pentru ca toate aceste obiecte să dobândească forme și alte însușiri artistie, au fost achiziționate lacuri, vopsele, adezivi și alte articole pentru lucrări de artă și artizanat, cu ajutorul cărora, în cadrul atelierelor de lucru, elevii își vor pune în valoare talentul, creativitatea, simțul estetic și cel practic.

Obiectele confecționate se vor constitui într-o expoziție colectivă ce se va oraniza în mai multe locații, Biblioteca Județeană, Consiliul Județean și Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș”, pe parcursul lunilor viitoare.

”Prin organizarea acestor ateliere și prin promovarea obiectelor de artă realizate, Biblioteca Județeană Satu Mare își propune să fidelizeze tinerii și adolescenții prin oferirea de alternative de petrecerea timpului liber și de dezvoltarea unor activități și deprinderi care să le pună în valoare talentul artistic și capacitatea de participare activă în viața culturală a comunității.”, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul instituției.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.