Tineri social-democrați sătmăreni la Comitetul Executiv al TSD

TSD

Mai mulţi lideri şi membri ai TSD Satu Mare au răspuns prezent la Comitetul Executiv Naţional al Tineretului Social Democrat, care s-a desfăşurat la Vişeu de Sus (Maramureş), în perioada 19-21 februarie.

La întâlnirea tinerilor au fost prezenţi Gabriel Petrea, preşedinte TSD la nivel naţional, liderii filialelor judeţene din teritoriu, europarlamentarul Emilian Pavel. La dezbateri au mai participat şi Gabriel Zetea preşedinte PSD Maramureş, deputaţii Gheorghe Simon, Florin Tataru, Călin Martei şi senatorii Liviu Marian Pop şi Sorin Bota.
În cadrul întâlnirii, s-a luat în discuție situația fiecărei organizații TSD din țară și au fost centralizate candidaturile pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.

„Situația arată promițător. Ați văzut, în ultima perioadă, atât din parte președintui PSD, Liviu Dragnea, cât și din partea seniorilor din organizațiile din țară, că tineretul va fi extraordinar de bine promovat și susținut. Însă vom beneficia de aceste lucruri doar dacă muncim și dacă arătăm că suntem într-adevăr o forță. Din acest motiv, astăzi, odată ce am centralizat acele candidaturi pentru alegerilor locale din luna iunie, pot să vă spun că vom avea cel puțin câte doi tineri pe listele pe care PSD le va depune la comune, orașe și municipii. Acești tineri vor fi vectorii generației noastre în perioada următoare” a precizat președintele TSD, Gabriel Petrea.

Acesta a mai menționat și faptul că, toți tinerii social-democrați care se vor afla pe listele depuse pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, vor trece printr-un proces de formare și informare, care va cuprinde o serie de traininguri despre statutul alesului local și despre administrația publică din România.

„Tinerii au forța necesară de a aduce o schimbare, iar prin implicare şi determinarea necesară vor reuşi ceea ce îşi propun. Pentru noi, tinerii, este foarte imporntantă susţinerea de care avem parte şi consider ca un rol foarte important va fi şi prezenta tinerilor pe listele de consilieri ale PSD la alegerile locale din acest an”, a precizat Raul Băbţan, preşedinte TSD Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.