Sătmăreanca de la „Gașca de Acasă” își „spune povestea” în semifinala Eurovision România 2016 (video)

Andreea1

Andreea4

Andreea2

Gasca2

Trupa „Gaşca de Acasă” din care face parte și sătmăreanca Andreea Carmen Podină, s-a calificat în semifinala Eurovision România 2016 cu piesa „Tu eşti povestea”. Demn de remarcat este și faptul că textul „poveștii” a fost scris de un alt sătmărean, Glad Berindei.

Semifinala Eurovision din acest an va avea loc pe 4 martie, la Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare, şi va fi transmis în direct de TVR. În finala din 6 martie, se vor califica șase din cele 12 piese ajunse la acest nivel. Patru dintre aceste piese vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public.

„După întâlniri săptămânale în diferite locuri și orașe cu publicul, componenții trupei profită de energia și feedback-ul bun, primit de la public și simt nevoia de exprimare și în direcția componistică. Astfel s-a născut și cantecul „Tu ești povestea”, compusă de Călin Ionce și Pefi Pop, profesori la Liceul de Muzică din Baia Mare, bazându-se pe o relație veche de prietenie și colaborare muzicală. Piesa aduce un sound interesant, o orchestrație curajoasă și o linie melodică simplă, susținută de un text frumos în care fiecare se poate regăsi”, spune Andreea Carmen.

Andreea Podină a urmat cursurile profesorului Sorin Berindei de la Palatul Copiilor Satu Mare, al cărui fiu, Glad Berindei, este autorul versurilor cântecului „Tu ești povestea”. Sătmăreanca noastră are la activ contracte în străinătate și colaborări cu artiști mari din România precum: Narcisa Suciu, Mircea Rusu, Horia Brenciu, etc. Andreea este solista trupei „Gașca De Acasă” din 2010.

Despre „Gașca de Acasă” trebuie menționat faptul că este o trupă reînființată în 2011, în Baia Mare. După colaborări avute în anii 2000 – 2010 cu: Paula Seling, Narcisa Suciu, Mircea Rusu, AMI, membrii hotărăsc să fie o trupă de sine stătătoare cu compoziții proprii și concerte.

Din componența trupei „Gașca de Acasă” fac parte: Andreea Carmen Podină (voce); Patriciu Pop (voce, clape); Voicu Stoian (chitară, backing vocals); Pefi Pop (baterie); Puiu Solobot (chitară bas); Călin Ionce (pian, backing vocals) și Glad Berindei (text).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.