Octavian Petric: „Vreau în primul rând o menţinere a unităţii partidului”

Dorel Coica si octavian petric

În cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, 22 februarie, în calitate de președinte interimar al Organizației Județene a PSD Satu Mare, deputatul Octavian Petric a prezentat câteva dintre obiectivele sale. Principalul obiectiv este câștigarea alegerilor locale din 2016, în principal Primăria Satu Mare. Alături de Petric la conferința de presă a participat și președintele Organizației Municipale a PSD Satu Mare, primarul Dorel Coica.

Referitor la obiectivele de viitor în ceea ce privește Organizația Județeană a PSD, Petric spune că se va axa pe menținerea unității partidului. „Vreau în primul rând o menţinere a unităţii partidului, nu vrem să se creeze tot felul de bisericuţe, de aia dorim să avem o unitate, să ne continuăm targetul care vrem să-l câştigăm în alegerile din 2016. Numai aşa vom reuşi să câştigăm alegerile în 2016. Suntem cel mai mare partid din partidele româneşti din Satu Mare. Primul proiect de viitor este menţinerea unităţii partidului, apoi am dori să câştigăm alegerile locale în cât mai multe comune şi oraşe. Dar, o atenţie deosebită vrem să o acordăm în municipiul Satu Mare. Apoi vrem democratizarea la nivelul tuturor structurilor al partidului. Deci, dreptul la opinie a fiecărui membru. Fiecare membru să-şi poată să spună opinia, să aibă această posibilitate, chiar dacă sunt critici. Probabil că ele sunt constructive şi putem să le luăm în calcul”, spune Petric.

În cadrul conferinței de presă, parlamentarul social-democrat a vorbit și despre alegerea sa în funcția de președinte interimar al Organizației Județene a PSD Satu Mare.

„Alegerea mea în calitate de președinte interimar a PSD Satu Mare a avut loc în urma unui Comitet Executiv care a avut loc în data de 1 9 februarie în prezența domnului președinte Liviu Dragnea. În data de 19 a fost convocat un Comitet Executiv în care am dorit cu toții că este nevoie de prezența domnului Dragnea la Satu Mare pentru a ne așeza și a ne organiza, să avem un președinte interimar pentru că trebuie să intrăm în alegerile din 2016. Este adevărat că în mod democratic, pentru ca un președinte să fie oficial și legitim are nevoie de o conferință județeană. Dar tot conform statutului, poate și Comitetul Executiv Județean să stabilească o perioadă de tranziție în care să aibă un președinte interimar. Marea majoritate a colegilor din Comitetul Executiv au votat ca să avem un președinte interimar și să fie acceptat și aprobat de către Comitetul Executiv. Am avut o majoritate covârșitoare pentru alegere și le mulțumesc colegilor care mi-au dat un cec în alb acuma să mă prezint în alegerile din 2016, atât la locale cât și la parlamentare”, a declarat deputatul Octavian Petric.

În luarea de cuvânt, președintele Organizației Municipale a PSD Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că „era un volum de muncă extrem de mare și având în vedere că sunt mulți candidați de etnie română pentru conducerea primăriei. Lupta va fi extrem de intensă mai ales că foarte mulți dintre ei au și multă experiență, în sensul acesta. Nu vreau să nominalizez. Pentru mine ar fi fost extrem de dificil să fiu și în municipiu, să mă concentrez pe municipiu, dar să ajung și la Supur, și la Bârsău, și la Cămârzana, și la Urziceni, unde avem noi, organizații. Și atunci, am hotărât ca cel mai bine, sau am propus ca cel mai bine ar fi ca această organizație să fie preluată de către Tavi Petric, el este parlamentar, el nu este în perioada de alegeri, parlamentarele fiind târziu, în toamnă sau la începutul iernii, așa, și atunci dânsul are activitate de sprijin pentru toate organizațiile din județul Satu Mare. Și atunci i-am propus domnului deputat să preia dânsul interimatul, pentru că are disponibilitate, are timp și poate să fie în fiecare localitate. Așa că am hotărât că de Organizația Municipală și de organizarea campaniei în municipiu se va ocupa primarul care este și președintele executiv al partidului dar și președintele Organizației Municipale, iar domunul deputat Petric va prelua interimatul la Organizația Județeană și se va ocupa de organizarea campaniei în județ. Deci acesta este scopul. Nu s-a întâmplat să fiu detronat, sau eu știu, discuții. Noi facem o echipă extrem de bună. Avem un singur țel. Primăria municipiului este cel mai important țel pentru PSD, deoarece odată cu câștigarea primăriei avem și consilieri locali și putem să trimitem și în Consiliul Județean mulți consilieri județeni”.

Referitor la încherea unor alianțe cu UNPR sau ALDE, Dorel Coica spune că „noi o să analizăm orice oportunitate de a încheia o alianță cu cele două partide, UNPR și ALDE, deoarece sunt două partide aproape de PSD. La nivel local o să analizăm fiecare caz în parte și acolo unde este cazul, nu ascundem, vom face alianțe”.

3 Comentarii la "Octavian Petric: „Vreau în primul rând o menţinere a unităţii partidului”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.