Investițiile la Spitalul de Pneumoftiziologie continuă și în acest an

Ioan Sergiu

Punerea în funcțiune al aparatului Roentgen digital achiziționat în toamna anului trecut și continuarea investițiilor la nivelul instituției, sunt principalele obiective pe care conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare și le propune pentru anul în curs. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, 22 februarie de către președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef și de managerul spitalului TBC, dr. Ioan Sergiu.

„Încercăm în acest an, pe termen foarte scurt, să punem în funcțiune aparatul de Roentgen digital achiziționat în toamna anului trecut, fiind deja în faza de lucrări de amenajare a spațiului pentru care am obținut autorizația de amplasare-construcție și, după părerea mea, sper ca într-o lună de zile să fie funcțional acest aparat”, a declarat dr. Ioan Sergiu.

În ceea ce privește lucrările la clădirea spitalului, managerul instituției spune că în acest an se vor axa pe „partea de supra-structură a clădirilor, respectiv acoperișurile spitalelor din Satu Mare și Bixad. Noi mergem pe principiul că pentru a face o renovare completă a acestor clădiri, trebuie să pornim de sus pentru a fi protejați în primul rând de intemperii. Vom încerca să reabilităm instalațiile de canalizare și epurare a apelor uzate atât la Satu Mare cât și la Bixad. Vom încerca să ne extindem prin utilizarea unor garaje pe post de birouri, în vederea optimizării circuitelor spațiilor administrative. Și, nu în ultimul rând, ne vom ocupa de a spori zestrea tehnică a spitalului prin dotarea în continuare cu aparatură modernă și performantă”.

Totodată, dr. Ioan Sergiu a subliniat importanța continuării proiectului Cabinetului de somnologie, început anul trecut. Ioan Serrgiu spune că în prezent se lucrează cu un singur aparat poligraf, însă în cursul acestui an se dorește extinderea acest serviciu.

2 Comentarii la "Investițiile la Spitalul de Pneumoftiziologie continuă și în acest an"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.