Primăria declară război împotriva ciorilor din Grădina Romei

Dorel coica si Bekessy Elisabeta

Amenajarea unei „Uzine de joacă” în perimetrul Grădinii Romei se lovește de eterna problemă a ciorilor care își fac cuiburile în copacii de parc. Potrivit primarului Dorel Coica, ciorile trebuie alungate pentru ca finanțarea unui asemenea proiect să devină realitate.

Pentru rezolvarea acestei probleme, primarul Dorel Coica a convocat astăzi o ședință la care au participat reprezentanții APM, DSP, DSVSA, dar și ai unor ONG-uri de mediu din oraș. Despre concluziile acestei întâlniri au vorbit în cadrul unei conferințe de presă edilul municipiului reședință de județ și directorul executiv al APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy.

„Am încercat să găsim soluții pentru alungarea ciorilor din Grădina Romei pentru că acolo vor fi implementate două proiecte: unul pentru modernizarea parcului și cel de-al doilea pentru realizarea, în cadrul fostei uzine de apă, a unei uzine de joacă pentru copii”, a declarat Dorel Coica.

În luarea de cuvânt, Bekessy a prezentat câteva dintre metodele care ar putea fi folosite pentru alugarea ciorilor. Una dintre acestea ar fi perturbarea prin zgomot și lumini, după modelul celei aplicate în Sfântul Ghoerghe și care acolo a dat rezultate. Pentru acest lucru este nevoie însă de o derogare din partea Ministerului Mediului. O a doua metodă ar fi vânarea ciorilor, susține Bekessy.

3 Comentarii la "Primăria declară război împotriva ciorilor din Grădina Romei"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.