Expoziție de bancnote la Castelul din Carei

bancnote1

bancnote2

bancnote3

bancnote4

bancnote5

bancnote7

Astăzi, 18 februarie, de la ora 16.00, la etajul Castelului Karolyi a avut loc vernisajul expoziției de bancnote și monede, intitulată „Banul nu miroase” din colecția personală a colecționarului Ovidiu Oprea. Expoziția cuprinde peste 500 de bancnote și 300 de monede din 107 țări.

Pe lângă bancnotele cunoscute de aproape toată lumea (dolar american, franc elvețian, lira sterlină, lei, forint, euro, etc.) sunt prezente și bancnotele europene scoase din circulație (marca germană, gulden, schilling, franc francez) și bancnote care sunt în circulație în țările exotice (Costa Rica, Cuba, Madagascar, Kenia) ţările mai îndepărtate (Nepal, Bolivia, Venezuela, China) sau care provin din ţările mai puțin frecventate de turiști (Afganistan, Burma, Laos, Corea de Nord, Vietnam, Eritrea, Ghana, Irak).

La vernisaj au luat cuvântul Hágó Nándor, directorul Muzeului Municipal Carei și colecționarul Ovidiu Oprea.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Județean Satu Mare, Secția Carei, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, al Direcției de Cultură și Turism Carei și al Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Bancnotele pot fi admirate timp de două săptămâni, conform programului Muzeului Municipal Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.