Teatrul „Szigligeti” din Oradea evoluează din nou la Satu Mare

teatru

Onorând invitația Trupei „Harag György”, Teatrul „Szigligeti” din Oradea prezintă publicului sătmărean spectacolul „Clasa noastră” de Tadeusz Słobodzianek.

La spectacol sunt așteptați toți spectatorii care la achiziționarea abonamentului au optat pentru reprezentația trupei orădene. Pentru cele două reprezentații programate pe data de 20 februarie, ora 19.00, respectiv 20 februarie, ora 19.00 se mai pot achiziționa bilete în număr limitat.

O clasă de elevi, poloni și evrei, își organizează întâlnirea. Sunt reprezentanții acelei generații a cărei soartă a fost pecetluită de groaza celui de-al doilea război mondial. Cu toate că întâlnirea este un moment festiv, amintirile traumatiznte ale războiului sunt tulburătoare, provocând perspective dramatice. Mesajul dramei este necesitatea toleranței și înțelegerii între oameni.

Regizorul spectacolului de origine orădeană, Anca Bradu este absolventa Academiei de Teatru și Film din București. Debutează în stagiunea 1992/93 la studioul Casandra cu spectacolul Massimo Dursi: Bertoldo, spectacol laureat la Festivalul Școlilor Europene de Teatru. În 2000 obține premiul UNITER în categoria cel mai bun regizor pentru spectacolul Frank Wedekind: Primăvara. Colaborează cu mai multe teatre din Ungaria și alte trupe maghiare de peste hotare printre care se numără Teatrul Petőfi Sándor din Veszprém, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, Teatrul Național Csokonai din Debrețin.

Bilete pentru spectacol se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00, sau cu o oră înaintea spectacolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.