Dezbatere TSD: „Femeia la început de drum. Carieră și familie”

tsd

În premieră pentru România, Liga Tinerelor Social Democrate, a organizat o dezbatere punând in discuție o tema provocatoare: „Femeia la început de drum. Cariera și Familie!”. Evenimentul organizat la Satu Mare a avut loc marți, 16 februarie, la sediul Organizației Județene a PSD.

TSD începe schimbarea în politica punând în discuție condiția femeii aflată la început de drum în România și alegerile pe care o tânără trebuie să le facă între carieră și familie. Scopul principal al dezbaterilor propuse a constat în identificarea problemelor reale cu care se confruntă femeile atunci când sunt nevoite să împace în mod eficient viața de familie cu cea profesională.

TSD își ia în serios rolul său de deschizător de drumuri ți trasează cu responsabilitate schimbarea clasei politice prin schimbarea mentalităților și practicilor partidelor politice. În acest context, primul pas pe care îl face TSD este să redefinească rolul, locul și aportul femeilor într-un partid și pe scena politică în general.

La dezbatere au participat Aurelia Fedorca, vicepreședinte PSD Satu Mare și primar al orașului Negrești-Oaș, Rodica Maxi, vicepreședinte PSD Satu Mare și consilier județean, președintele Organizației Județene a TSD Satu Mare, Raul Băbțan.

Președinta Ligii Tinerelor Social Democrate Satu Mare, Cristina Ilieș a explicat ce își propune această ligă, care este scopul acestei dezbateri și a încercat să afle împreună cu celelalte invitate ce contează mai mult: familia sau cariera.

Discuțiile au atins problematici de interes major: decalarea familiei în favoarea carierei și sprijinul oferit femeilor de către stat şi cel oferit de către familia extinsă.

„Mă bucur extrem de mult că am reușit în această seară să facem posibilă această întâlnire, unde am reunit femei cu experiențe diferite și a fost o atmosferă unde s-a pus în echilibru familia și cariera unei femei. Ne dorim ca această primă dezbatere să fie urmată de alte evenimente în interesul femeilor tinere. Prin activitățile și proiectele noastre, intenționăm să aducem în atenția publică o serie de probleme cu care se confruntă femeia modernă în societatea românească”.

Această dezbatere a avut loc simultan atât la nivel central, cât și la nivel național, fiind organizată de filialele Ligii Tinerelor Social Democrate.

3 Comentarii la "Dezbatere TSD: „Femeia la început de drum. Carieră și familie”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.