Ziua Națională a Lituaniei sărbătorită la Carei

Carei1

Carei2

Direcția de Cultură și Turism a municipiului Carei a relansat azi, 16 februarie proiectul intitulat „Zile Naționale ale Țărilor U.E.”, inițiat în anul 2014 având ca scop promovarea valorilor culturale din țările membre ale Uniunii Europene.

Proiectul constă în expunerea pe un panou a zece fotografii reprezentative din aceste țări, în ziua în care fiecare țară sărbătorește „Ziua Națională”. Anii anteriori fotografiile au fost expuse în Sala Cavalerilor a Castelului situat în centrul municipiului Carei, acesta fiind un simbol arhitectural al orașului și totodată al județului Satu Mare, o locație vizitată anual de zeci de mii de turiști.

În acest an, fotografiile vor fi expuse în aer liber, pe un panou așezat pe gardul care înconjoară Parcul Dendrologic al Castelului Károlyi, astfel că, mai mulți oameni vor putea admira aceste fotografii.

Cu ocazia Zilei Naționale a Lituaniei, începând din 16 februarie, timp de o săptămână, toți vizitatorii și locuitorii municipiului Carei vor putea admira zece imagini despre clădiri reprezentative din Lituania. Clădirile reprezintă monumente istorice, lăcașuri de de cult, universități și muzee din minunata țară Baltică.

La data de 16 februarie 1918 Lituania obține independența față de imperiul Rus, dată care devine Sărbătoare Națională.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.