Spectacol pentru copii prezentat de Trupa „Harag György”

afis

Primul spectacol pentru copii jucat în sala amfiteatru intitulat „Poveste pe loc”, urmează să aibă o reprezentație cu intrare pe bilete pe data de 21 februarie, începând cu ora 11.00. Spectacolul realizat pe baza unor povești de Grimm este regizat de Márk-Nagy Ágota și scris de Gimesi Dóra.

Cum să pornești în viață dacă toată lumea se întoarce împotriva ta și dacă ești exclus din comunitate? Cum poți scăpa de singurătate? Ce resurse interioare necesită transformarea firii aparte din blestem în binecuvântare?

Scriitoarea Gimesi Dóra a pornit de la o poveste mai puțin cunoscută a fraților Grimm, prezentând o întâmplare în care eroul erupe dintr-o disperare totală și se îndreaptă către fericire. Pe parcursul poveștii ne este prezentată soarta lui Erzsi care s-a născut cu doi ochi într-o lume în care toată lumea are ochi impari și nimeni nu le cruță ființelor cu astfel de dizabilități. Cele mai dure sunt surorile ei, dar toată populația țării îi dorește sfârșitul. Erzsi nu cedează și nu disperă. Cu o forță interioară și cu altruism își găsește, în cele din urmă misiunea. Este ajutată de prietenul ei, de un măgar și de o babă șaman. Până la sfârșitul poveștii, Erzsi își găsește și dragostea, firește, în persoana unui prinț cu care începe o viață nouă în tara celor cu doi ochi.

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste cinci ani.

Bilete pentru spectacol se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00, sau cu o oră înaintea spectacolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.