UNPR va avea candidat propriu la Primăria Satu Mare

Ioan Opris

Raul Donca

UNPR

UNPR va avea candidat propriu la Primăria Satu Mare și va merge pe liste separate în majoritatea consiliilor locale din județ, dar și la Consiliul Județean. Anunțul a fost făcut de către președintele UNPR Satu Mare, Ioan Opriș, în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 15 februarie.

Alături de Opriș, la întâlnirea cu jurnaliștii a participat și președintele Organizației Județene de Tineret a UNPR Satu Mare, Raul Donca.

În cursa internă pentru desemnarea candidatului UNPR pentru funcția de primar al municipiului Satu Mare s-au înscris doi candidați, Ioan Opriș respectiv Raul Donca. Candidatul va fi desemnat în urma unui sondaj intern, a declarat președintele UNPR Satu Mare.

„În ce privește Primăria Satu Mare, noi am hotărât în Biroul Politic Permanent (BPP) să candideze și de la partidul nostru unul dintre membrii partidului. În urma discuțiilor din BPP ne-am manifestat dorința de a candida la primărie, eu pe de o parte (Ioan Opriș) și domnul Donca Raul, pe de altă parte. Am lansat un sondaj intern în partid să vedem care dintre noi este mai apreciat și care are mai multe șanse să ocupe o poziție cât mai bună între candidații la Primăria municipiului Satu Mare”, a declarat Ioan Opriș.

Președintele UNPR Satu Mare, Ioan Opriș, este jurist de profesie și a lucrat în MAI aproximativ 30 de ani, iar de trei ani de zile este dirtector la o societate privată de pază. „Experiență am atât ca jurist cât și managerul unei societăți private, astfel încât consider că aș putea să fac o treabă bună la primărie. Mă deranjează multe lucruri în municipiuul Satu Mare care nu sunt făcute așa cum ar trebui și nu sunt prioritizate cele de care ne lovim zilnic. Cum e, de exemplu, infrastructura rutieră, infrastructura de apă-canal și multe altele pe care urmează să vi le prezentăm în campania electorală”.

Raul Donca este de profesie inginer și lucrează în sectorul privat, în domeniul securității și sănătății în muncă. „Îmi depun candidatura internă pentru Primăria Satu Mare deoarece m-am săturat de promisiunile deșarte, m-am săturat că orașul nu se dezvoltă în direcția bună. Sunt un om cu principii morale și doresc să fac din Satu Mare un oraș în care sănătatea, învățământul, siguranța cetățenilor să fie prioritare”, spune Raul Donca.

Referitor la candidaturile din județ, Ioan Opriș spune că până în prezent au fost nominalizați câțiva candidați în câteva comune. „Urmează ca până la sfârșitul lunii februarie, începutul lunii martie să avem nominalizați candidați pentru peste 60% din comune, iar pe liste de candidați la consilii locale vom merge pe undeva până la 90% din localități. Noi ne-am propus ca și target să intrăm în Consiliul Județean și în Consiliul Municipal, să obținem cât mai multe primării, în special de comune. La municipii și la orașe șansele noastre nu sunt foarte mari, dar și noi avem șansa noastră și vrem să o fructificăm”.

Ioan Opriș spune că, UNPR-ul va avea candidat propriu în proporție de 90%.

„Ar trebui să intervină ceva foarte deosebit ca să nu candidăm. Pe piaţa politică şi-a lansat candidatura dintre reprezentanţii partidelor româneşti numai domnul Cozma, îi invităm şi pe ceilalţi reprezentanţi ai partidelor la negocieri să vedem dacă dânşii ne acceptă”, a declarat liderul UNPR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.