Premierul Dacian Cioloș, în vizită la Bruxelles

Dacian Ciolos

Premierul României va efectua, luni, 15 și marți, 16 februarie o vizită la Bruxelles, unde va avea întâlniri cu înalți oficiali europeni, printre care președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European, Martin Schulz. În cadrul acestor întrevederi, Dacian Cioloș va prezenta prioritățile Guvernului, viziunea de dezvoltare economică, precum și prioritățile de țară din perspectiva semestrului european.

Luni, Cioloș se va întâlni cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

De asemenea, se va întâlni cu comisarul european responsabil cu politica de vecinătate și negocierile privind extinderea, Johannes Hahn, cu vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu bugetul și resursele umane, Kristalina Georgieva, cu funcționari români care ocupă funcții de conducere în instituții europene.

Marți, prim-ministrul va avea un mic-dejun și un dejun de lucru cu europarlamentarii români, apoi întrevederi cu președintele grupului S&D, Gianni Pittella, și cu președintele grupului PPE, Martin Weber.

Din delegație fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, și șeful Cancelariei primului-ministru, Dragoș Tudorache.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.