Reglementarea eliberării autorizațiilor de funcționare a firmelor

Prefectura

Marţi, 11 februarie în sala de şedinţe a Primăriei Carei, prefectul Eugeniu Avram a convocat o întâlnire care a avut ca scop clarificarea procedurilor de reglementare a activităţilor economice, atât de primării cât şi de autorităţile de reglementare.

În cadrul acestei întruniri au participat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs alături de primari şi reprezentanţi ai comunelor din zona Carei, precum şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă SOMEŞ Satu Mare şi a Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Ca urmare a noilor proceduri instituite de autorităţile locale pentru eliberarea Acordului/Autorizaţiei de funcţionare, serviciile deconcentrate ale ministerelor sunt puse în situaţia de a elibera documente chiar şi pentru activităţi care nu necesită reglementare specifică. De asemenea, activitatea funcţionarilor este supraîncărcată ceea ce duce la un blocaj al instituţiilor în eliberarea acestor avize sau autorizaţii şi pe bună dreptate produce nemulţumire în rândul cetăţenilor şi al mediului de afaceri.

Prefectul a dispus organizarea de urgenţă a unei şedinţe cu responsabilii de urbanism şi reglementare de la nivelul fiecărei unităţi administrative-teritorială în vederea clarificării spaţiilor respectiv a activităţilor economice care necesită reglementare specifică.

Totodată, va fi constitui un grup de lucru la nivel judeţean care va înainta Guvernului, propuneri de modificări legislative care să clarifice procedurile de autorizare, competenţele de reglementare. Prefectul a cerut celor prezenţi, colaborare instituţională, responsabilitate şi profesionalism pentru deblocarea acestei situaţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.